Telefon: +36 30 610 9033
Tanáraink
Pszilosz Krisztina Kozmetikus mester, Bikram jóga oktató

A jógáról azt gondoltam, sportnak nem elég kemény, a légzést pedig lerendezem napközben, arra nincs külön időm. Az életemet betöltötte a család, gyerek, munka, barátok, és persze sok sport, mert állandó küzdelmem volt a kilókkal. Télen síelés, nyáron tenisz, de a fő sportom a lovaglás volt - 20 éves szerelem. Aztán lesérült a lovam -1éves kényszerpihenő.

Úgy éreztem, merev vagyok, és mindig fázom (2010. február), lássuk azt a Bikram jógát! Mert bár kemény vagyok, és úgyis kisujjból kirázom, de legalább meleg van...Ha, ha. Majdnem meghaltam. Hónapokig rosszul voltam a melegtől, mindenhol izomláz.A hátrahajlásom úgy kezdődött, hogy felnéztem a plafonra. Nagyon megküzdött a testem minden mm-ért, és felmértem, a fejlődési lehetőségem határa a csillagos ég.

Ma már tudom, hogy a Bikram jógában minden benne van, ami számít. Erősít, szálkásít, közben rugalmassá teszi a testet és a lelket is. Javul az egyensúlyérzék és a koncentrácó. Erősen méregtelenít, szebb lesz a bőr, csökken a cellulitisz. Megtanít elfogadni a testem, észrevenni a jelzéseit, tudomásul venni, hogy minden nap mást bírok.

Sok ember gyakorol közösen, de mindenki a saját ütemében halad, csak a saját elvárásainak kell megfelelnie. Én vagyok a bizonyíték arra, hogy a Bikram jóga nem csak a fiatal gumibabák sportja, és sohasem késő elkezdeni.(Legfeljebb aki később kezdi, annak nagyobb kihívás, de innen szép a győzelem.)

Az életem szerencsés: 20 éve vagyok kozmetikus - www.pszikrakozmetika.hu vagy www.pszikra.hu), és imádom. 20 éve élek a férjemmel, akit imádok ( szerencsére Ő is engem). 25 éves kötelék fűz a barátaimhoz, jóban, rosszban. A 17 éves gyerekem bearanyozza az életem. És kellett valami új, de úgy, hogy a sok kedves régit ne kelljen lecserélni.

Ez lett a Bikram jóga. Amiben hiszek, azt terjesztem. 2011 áprilisában mentem el a tréningre, ami életem legnagyobb próbatétele volt.

2014 januárjában az álom beteljesedett: a család, a barátok, sok munka és határtalan szerencse mellett megnyílt a BIKRAM YOGA SZENTMIHÁLY.

És hogy kerek legyen a történet: Hamvas, a ló köszöni szépen, jól van, meggyógyult, de a Bikram jógát utálja…

Nagy László Zoltán Bikram jóga oktató, élőételek életmód tanácsadó

Nagy László ZoltánBikram jóga oktató, élőételek életmód tanácsadó
2000 decemberében San Diegoban éltem át az első sokkoló élményem,
amit a Bikram jóga képes okozni egy gyanútlanul arra tévedőnek. Az igazi
áttörés mégis később történt, amikor az ausztráliai fegyintézetben
kábítószer csempészésért kiszabott közel öt éves büntetésem alatt Bikram
könyve egy csoda folytán az ölembe pottyant. A könyvből Bikram erőteljes
energiája áradt ki. Ittam a szavait és éreztem, hogy az őrült fizimiska
mögött egy zseni lakozik. 2003. november 8-án belevágtam Bikram 60 napos kihívásába, és két hónapon keresztül minden nap lenyomtam a 90 perces gyakorlatsort. A fizikai szintű változás azonnali, magával ragadó és meghatározó volt. Ezenfelül a napi rendszeres gyakorlásnak köszönhetően kialakult stabil mentális nyugalom átsegített életem legkeményebb időszakán ebben a láthatóan sivár és ingerszegény környezetben.

A legemlékezetesebb Bikram élményeim egyike, amikor öt rabtársammal együtt a tűző napon, melegítőbe öltözve, hemzsegő legyekről tudomást sem véve, csendben, mint mindig, nyomtuk le a 90 perces órát.
2005-től a bikram jóga heti 3-5 alkalommal nem volt kihívás, mint ahogy a 30 napos sem, hiszen 60 napossal kezdtem. Éppen ezért a következő és szinte elkerülhetetlen logikus folytatás, a 2009-es amerikai Palm Desert Bikram Training volt. Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt ez a tréning. Igazi kihívást jelentett számomra, azonban az erőpróba mellett rengeteg mókázásban, vidámságban és felejthetetlen pillanatokban volt részem.

2016 őszén egy baráti felhívásra belevágtam egy triatlon versenybe. Azóta új szenvedélyemmé vált, évi 4-6 versennyel igazi kihívás a nyári szezonban. Az erre való felkészülésnek két alappillére van. Az egyik a 801010-es www.801010.hu nyers vegán éttrend, amelynek gyökerei 1990- re nyúlnak vissza, hisz akkor léptem a vegetáriánus útra. A másik pedig a
heti 2-3 Bikram yoga óra, amely legalább olyan fontos része a felkészülésemnek.

Őszinte szeretettel várlak az órákon, hogy vidám hangulatban, könnyed stílusban átadhassam közel 20 év bikramos tapasztalataimat 90 percbe sűrítve.

Szeretettel:
László
Aloha

Katona Ildikó Bikram jóga oktató

Tinédzserként egy komoly térdsérülést szenvedtem, ami sajnos keresztbe húzta az addigi ritmikus sportgimnasztikai terveimet. Sokféle edzésformát kezdtem gyakorolni a későbbiekben, de valami mindig hiányzott.

Amikor 2007 tavaszán kipróbáltam a Bikram jógát, azonnal a szerelmese lettem. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy testileg gyönyörűen formál minden porcikát: erősíti és nyújtja is az izmokat, fejleszti a koncentrációképességet, önuralmat, állóképességet, segít megőrizni a fiatalságot, és tisztán tartja a testet méregtelenítő hatásával. Ezek mellett a rossz térdemet mintha kicserélték volna!

A mai napig kihívást jelent a számomra, és mindig van hova fejlődni benne. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy 2013 őszén részt vettem a Bikram és Rajashree által vezetett oktatói tréningen Los Angelesben. Azóta gőzerővel vezetek órákat a hét minden napján, napi 2 - 4-et is akár.

Sajnos az ember nem mindig tudja kontrollálni, hogy mi történjen körülötte, de azt mindig irányíthatja, hogy mi történjen őbenne. Minden akaraterő, kitartás kérdése, hidd el nekem, minden a fejben dől el! Türelmesnek kell lenni önmagadhoz, és sohasem a végeredmény a fontos, hanem az odáig vezető út. Valóban küzdeni kell a párás- meleg jógateremben, de csakis a saját testi, és lelki egészségedért!

Remélem Magyarországon is minél több emberhez eljut ez a mozgásforma, és talán Te is az egyike leszel azoknak, akikkel én fogom megszerettetni! NAMASTE.

Vasali Bori jógaoktató

2011. januárjában, Londonban, jóga lehetőségek után böngészve a 42 fokos meleg igen jól hangzott a szigetországi klímában.....természetesen az első óra....első 15 percéig! Már túlzás az is hogy jól esett, mert addig nem sejtettem, hogy nem vagyok jó formában. A fizikai rosszullétek, mint hányinger, szédülés és oxigénhiány tényleg elterelte minden másról a gondolataimat, csak én voltam és a tükör.......és persze a haladóbbak az első sorban! :)Szeretve a kihívásokat a Bikram jógában 'emberemre' találtam, főleg életem első 30 és 60 napos kihívásában. Addig ismeretlen határaimat is átlépve önmagamon keresztül magam felé vettem az irányt.....hobbiból életformává, majd hivatássá alakult az életemben. 2012 őszén végeztem az oktatói tréninget Los Angelesben, ami eddigi életem legnagyobb kihívása volt, majd közép Kanada egyik legfagyosabb és legeldugottabb városában Winnipegen kezdtem oktatni. Mindig érdekelt a jóga és a mögötte húzódó spirituális tudomány és ezt nem csak a gyakorlásban, hanem az oktatásban is megtapasztalhatom. Jelenlegi tanulmányaimat is e köré kezdem építeni a természettudományban. Segít egy másik szemszögből is nézni, de nem kizárni a többit és hogy a test az elmével mennyi mindenre képes és csodálatos együtt!

"A jóga nem azt mutatja meg, hogy milyen a világ, hanem azt, hogy hogyan lehet megismerni"

Szeretettel várlak az óráimon! 

Namaste

Réti Katalin Minősített Bikram, Gerinc és Női jóga, valamint Callanetics oktató

30 évvel ezelőtt kezdtem kondicionáló tornát tartani, az egyik első Fintess teremben, Budapesten. 11 évig tartott ez az időszak.

Jógázni 18 éves koromban voltam először /1981 Baross utca/. Akkor még a jóga nem volt ennyire elterjedt, népszerű, de tudtam, hogy 80 éves koromig /ha megélem/ életem része marad.

Hosszú szünet után a jóga 2006-ban jött vissza az életembe, akkor már a Bikram jógával. Sportos múltamból kiindulva gondoltam simán menni fog. Az első órán azt hittem meghalok, utána 3 órát aludtam, de éreztem, hogy ez kell nekem.

2011-ben elvégeztem Los Angelesben az oktatói tréninget. Azóta oktatom, már 2000 órához közel járok. Mosolygós, elégedett arcokat látni az órám végén nagy töltődés. Úgy gondolom, hogy jógázni mindenkinek kellene, akkor is, ha más aktív sportot űz, vagy ha még soha nem csinált semmit.

A jóga egy mosógép mindenki számára: testi, lelki, szellemi felfrissülés, töltődés. Egy öttusázó vendégem szavaival élve: “A jóga 3 az 1- ben. Olyan, mintha elmennél futni, szaunáznál, és megmasszíroznának.” Szeretném, ha minél több ember érezné azt, amit a jógázóink már igen.

Az első lépést kell megtenni a célok megvalósításához, a többi jön magától!

Gyere várunk szeretettel. Soha nincs későn

Szántó Andrea jóga oktató

A mozgás mindig is fontos része volt az életemnek, így sokféle sportot kipróbáltam, de olyat, ami igazán közel áll hozzám, hogy nap, mint nap elmélyüljek, tegyek érte azt addig, amíg a Birkam Yogaról nem hallottam, nem találtam.

Így jött el 2005. március elseje, amikor részt vettem az első Bikram Yoga órán, és nemhogy egyből megszerettem, hanem a rendszeres Yoga gyakorlás rövid idő alatt életformává vált, amely a mai napig is biztosítja számomra a testi, lelki és szellemi egyensúlyt. A Yoga gyakorlatok végzése és a stúdiók nyugodt légköre nagyon megtetszett.  

Mindeközben lehetőségem nyílt mélyebben tanulmányozni a Yogát Indiában, ahol hosszabb időt eltöltve az Ősforrás erejéből táplálkozhattam.

Több Yoga matrac és Yoga ruha elkoptatása után végre elérkezett a várva várt pillanat: 2011 ősze, tréning Los Angelesben,  amely életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. A nemzetközi környezetben lehetőségem nyílt a világ minden tájáról érkezett oktatókkal és leendő tanárokkal megismerkedni, amely kapcsolatokból máig táplálkozom.

Azóta a sok-sok jógaórán túl, nagy örömmel gondolok vissza minden egyes csoportomra. Szeretem a maximumot nyújtani, mindent átadni, amit tudok, hogy mások is elsajátíthassák, amit Bikram tanított nekem.

Lendületemmel és szemléletemmel egy maradandó élményt tudok  nyújtani, amelyre örömmel gondoltok majd vissza.

Remélem, minél többször találkozunk majd!

Csilics Márti jóga oktató

„AZ  A LÁB AKAROK LENNI…”

Mielőtt betettem volna a lábamat az első Bikram-jóga órámra, én már bevallom jógáztam párszor. No nem Hot jógát, nem is ilyen intenzívet, de azért volt egy pici gyakorlatom – legalábbis ezt hittem.

Nagyon megszerettem a jógát, mint mozgásformát, már az első pillanattól kezdve, de türelmetlen és elégedetlen voltam a „hajléktalanságommal”  (akkor így hívtam, mert azt éreztem, annyira sem vagyok hajlékony, mint egy lámpaoszlop J).

Így aztán megkérdeztem az akkori jógaoktatómat, mégis mit kellene csinálnom? Erre ő azt javasolta, hogy menjek el egy Bikram jóga órára, mert ott meleg van, biztosan gyorsan hajlékonnyá válok.

Rögtön megtetszett az ötlet, de lélekben 4 hónapig készültem, hiszen ott biztosan mindenki profi (!!!)

Aztán, amikor végre eljutottam első Bikram órámra, azonnal tudtam, hogy jó helyen vagyok. A gyakorlatok nehezek voltak ugyan, de hősiesen próbálkoztam. Meleg volt nagyon, de én imádom a meleget. És amikor az első 2 perces savasana-ra hanyatt feküdtem, már minden porcikám izzadt, olyan testrészeim is, amik létezéséről addig nem is tudtam… akkor jött a felismerés, villámcsapás (tényleg olyan volt), hogy én ezt akarom csinálni. Adri (az ottani jógatanár) rendületlenül sétálgatott közöttünk, javítva, segítve mindenkit; én mást sem láttam az izzadtságcseppektől az arcomon, csak a lábát. ÉS arra jöttem rá, hogy én ez akarok lenni. Én EZ A LÁB akarok lenni, aki jógázik, jógát tart, segít az embereken.

Nagyon felüdítő élmény volt, nekem addig még sosem volt ilyen jellegű felismerésem az életben. Teljesen átszellemülve jöttem ki a teremből, és ezt azóta is igyekszem őrizni.

Szerencsésnek érzem magam, hogy az álmom megvalósulhatott, és azt csinálhatom, amit igazán szeretek!

Ha kedvet kapnál, várlak szeretettel az órámon.

Csilics Márti

Kitartás
Akaraterő
Állóképesség
40 fok celsius
40 % páratartalom
90 perc