Telefon: +36 70 221 3831
Tanáraink
Brostin-Nagy Borbála Stúdióvezető; Bikram és Yin jógaoktató

2011. januárjában, Londonban, jóga lehetőségek után böngészve a 42 fokos meleg igen jól hangzott a szigetországi klímában.....természetesen az első óra....első 15 percéig! Már túlzás az is hogy jól esett, mert addig nem sejtettem, hogy nem vagyok jó formában. A fizikai rosszullétek, mint hányinger, szédülés és oxigénhiány tényleg elterelte minden másról a gondolataimat, csak én voltam és a tükör.......és persze a haladóbbak az első sorban! :) Szeretve a kihívásokat a Bikram jógában 'emberemre' találtam, főleg életem első 30 és 60 napos kihívásában. Addig ismeretlen határaimat is átlépve önmagamon keresztül magam felé vettem az irányt.....hobbiból életformává, majd hivatássá alakult az életemben. 2012 őszén végeztem az oktatói tréninget Los Angelesben, ami eddigi életem legnagyobb kihívása volt, majd közép Kanada egyik legfagyosabb és legeldugottabb városában Winnipegen kezdtem oktatni. Mindig érdekelt a jóga és a mögötte húzódó spirituális tudomány és ezt nem csak a gyakorlásban, hanem az oktatásban is megtapasztalhatom. Segít egy másik szemszögből is nézni, de nem kizárni a többit és hogy a test az elmével mennyi mindenre képes és csodálatos együtt!

2017-ben ismerkedtem meg a Yin jógával és önmagam Yin oldalával is. Nagyon szeretem benne, hogy az önmagában is tökéletesen összerakott Bikram sorozatot szépen egészíti ki.

Gyengéd és puha, de a felszín alatt a mély nyújtások, a testi-lelki blokkok oldódnak és a hangulata teljesen magával ragad.

Ezért mi más következhetett, hogy 2018-ban elvégeztem a Yin jóga oktatóképzést.

Szeretem átadni mindkét jógatípusban azt a szenvedélyt és szeretetet amit jómagam is már évek óta tapasztalok a gyakorlásaim során.

"A jóga nem azt mutatja meg, hogy milyen a világ, hanem azt, hogy hogyan lehet megismerni"

Szeretettel várlak az óráimon! 

Namaste

Réti Katalin Bikram jóga, Gerinc és Női jóga, valamint Callanetics oktató

30 évvel ezelőtt kezdtem kondicionáló tornát tartani, az egyik első Fintess teremben, Budapesten. 11 évig tartott ez az időszak.

Jógázni 18 éves koromban voltam először /1981 Baross utca/. Akkor még a jóga nem volt ennyire elterjedt, népszerű, de tudtam, hogy 80 éves koromig /ha megélem/ életem része marad.

Hosszú szünet után a jóga 2006-ban jött vissza az életembe, akkor már a Bikram jógával. Sportos múltamból kiindulva gondoltam simán menni fog. Az első órán azt hittem meghalok, utána 3 órát aludtam, de éreztem, hogy ez kell nekem.

2011-ben elvégeztem Los Angelesben az oktatói tréninget. Azóta oktatom, már 2000 órához közel járok. Mosolygós, elégedett arcokat látni az órám végén nagy töltődés. Úgy gondolom, hogy jógázni mindenkinek kellene, akkor is, ha más aktív sportot űz, vagy ha még soha nem csinált semmit.

A jóga egy mosógép mindenki számára: testi, lelki, szellemi felfrissülés, töltődés. Egy öttusázó vendégem szavaival élve: “A jóga 3 az 1- ben. Olyan, mintha elmennél futni, szaunáznál, és megmasszíroznának.” Szeretném, ha minél több ember érezné azt, amit a jógázóink már igen.

Az első lépést kell megtenni a célok megvalósításához, a többi jön magától!

Gyere várunk szeretettel. Soha nincs későn

Katona Ildikó Bikram jóga oktató

Tinédzserként egy komoly térdsérülést szenvedtem, ami sajnos keresztbe húzta az addigi ritmikus sportgimnasztikai terveimet. Sokféle edzésformát kezdtem gyakorolni a későbbiekben, de valami mindig hiányzott.

Amikor 2007 tavaszán kipróbáltam a Bikram jógát, azonnal a szerelmese lettem. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy testileg gyönyörűen formál minden porcikát: erősíti és nyújtja is az izmokat, fejleszti a koncentrációképességet, önuralmat, állóképességet, segít megőrizni a fiatalságot, és tisztán tartja a testet méregtelenítő hatásával. Ezek mellett a rossz térdemet mintha kicserélték volna!

A mai napig kihívást jelent a számomra, és mindig van hova fejlődni benne. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy 2013 őszén részt vettem a Bikram és Rajashree által vezetett oktatói tréningen Los Angelesben. Azóta gőzerővel vezetek órákat a hét minden napján, napi 2 - 4-et is akár.

Sajnos az ember nem mindig tudja kontrollálni, hogy mi történjen körülötte, de azt mindig irányíthatja, hogy mi történjen őbenne. Minden akaraterő, kitartás kérdése, hidd el nekem, minden a fejben dől el! Türelmesnek kell lenni önmagadhoz, és sohasem a végeredmény a fontos, hanem az odáig vezető út. Valóban küzdeni kell a párás- meleg jógateremben, de csakis a saját testi, és lelki egészségedért!

Remélem Magyarországon is minél több emberhez eljut ez a mozgásforma, és talán Te is az egyike leszel azoknak, akikkel én fogom megszerettetni! NAMASTE.

Szalai Andrea Bikram jóga, Vinyasa Flow, Inferno Hot Pilates oktató

Szalai Andi vagyok. A sport mindig az életem része volt, és állandóan kihívásokat kerestem. 2010-ben kezdtem el jógázni mikor elhatároztam, hogy 42 éves korom előtt lefutom a maratont. A futás mellé úgy gondoltam nem árt egy kis nyújtás. A Bikram jóga mellett döntöttem. Nagyon izgalmasnak hangzott a 40 fokban 40% pára mellett mozogni. A első órán azt éreztem ezt nem fogom túlélni, lehetetlen végigcsinálni. A legnagyobb örömömre mégis sikerült. nem vagyok egy feladós típus így a próbabérlettel minden nap elmentem jógázni. Pár nap után éreztem, ez az megérkeztem! Teljesen kicserélődtem! Jobban ment a futás, türelmesebb lettem önmagamhoz és a környezetemhez és a bőrömnek is nagyon jót tett az állandó méregtelenítés.

2012-ben olyan élethelyzetbe kerültem, hogy valami nagy változást akartam, így elutaztam Los Angelesbe az őszi Bikram Yoga tréningre. Megkaptam a változást. Addigi életem legnehezebb és egyben legszebb 9 hete volt. Miután haza jöttem azonnal tanítani kezdtem. Úgy érzem ennél jobb dolog nem is történhetett volna velem. Nagyon szeretem látni a folyamatos fejlődést a vendégeken, ahogy inspirálják egymást és mikor az óra végén feltöltődve mosolyognak. 2018-ban újra elmentem a Bikram tréningre, hiszen nekünk oktataóknak is fontos a folyamatos fejlődés.

2017-ben végeztem egy Vinyasa Flow oktatói képzést. Ez egy teljesen más jóga típus, de a kihívások ennek gyakorlásában sem marad el.

Remélem, minél több emberrel sikerül megszerettetnem ezt a mozgásformát és hamarosan találkozunk az óráimon.

Polgár Judit Pszichológus, BikramJóga, Inferno Hot Pilates oktató

Polgár Judit vagyok pszichológus és bikram jóga okataó. A mindmáig töretlen kapcsolatom a Bikram jógával 8 évvel ezelőtt kezdődött.  Kisgyermekként nem szerettem a sportot de 17 éves koromtól kezdve el sem tudtam képzelni az életemet mozgás nélkül. Legikább futottam, de jártam edzőterembe, csoportos órákra is. A mai napig a futás szerelmese is vagyok.Életem egyik nehéz periódusában azonban másra volt szükségem. A jógát korábban nem találtamérdekesnek, de egy szórólap segítségével valahogy eljutottam egy Bikram jóga órára. Nekem sokakkal ellentétben ez az első óra hozta amire vártam. Nagyon elégedett voltam,fantasztikusan átmozgatott és utána hihetetlenül jól  éreztem magam. Igaz, átaludtam a délutánt,mert iszonyatosan elfáradtam, de tudtam megtaláltam amit kerestem. Annyira megszerettem, hogy elvégeztem egy Hot Yoga képzést Hollandiában, majd 2018 tavaszán eljutottam Mexikóba a 'Bikram Yoga Teacher Training'-re ,amely 9 hét egy hatalmas mentális és fizikai erőpróba volt, de életem egyik egyedülálló élménye. Semmi máshoz nem hasonlítható. Pszichológusként is meg vagyok győződve, hogy ennek a jógának terápiás hatása van, sokszor önmagában is elegendő egy-egy nehezebb életperiódusban.Szeretettel várlak az óráimon, hogy Te is megérezd a Bikram Jóga jótékony hatásait!

Hauser Barbara Bikram, Vinyasa Flow, Yin Jóga oktató

Sziasztok!

Hosszas bemutatkozás helyett inkább azt javaslom, gyere el az órámra, próbáld ki milyen és ismerj meg. Nem baj, ha van humorérzéked és segít ha magadon is tudsz nevetni.

Kertész Kata Vinyasa Flow , Yin jógaoktató

2012 körül kezdtem el rendszeresen jógázni, Hatha és Hot Jóga órákat látogattam. A meleg teremben végzett gyakorlásokat különösen élveztem, teljesen ki tudtam kapcsolni, megújulás volt minden alkalom testi-lelki-mentális szinten. Éreztem, hogy ez kell nekem, megtaláltam amit kerestem és mindent tudni akartam a jógáról.

Így kerültem "véletlenül" 2014 áprilisábn Varga Judit vinyasa Flow képzésére. Tanítani eszem ágában sem volt, csak mélységében szerettem volna többet tudni jóga filozófiáról, az ászánák pontos kivitelezéséről a hatásairól...

Az élet azonban úgy hozta, hogy már a képzés végén lehetőséget kaptam és bár győzködéssel de megpróbáltam.És hihetetlen lendületet adott. Egyik lehetőség hozta a másikat, éreztem, hogy a helyemen vagyok.

Egyik képzés, továbbképzés, workshop követte egymást, hiszen rádöbbentem arra, hogy nagyon keveset tudok a jógáról, önmagamról.

 

A célom mindig az volt, hogy amit tanulok beépítsem a gyakorlásaimban és a tapasztalataimat átadjam a gyakorlóknak.

 

2015. októberében egy súlyos betegség állított meg és mutatott rá az élet fontosságára, az őszinte kapcsolatokra....és az újrakezdésre.

Úgy éreztem itt az idő, hogy elinduljak és kipróbáljak különbféle jógastílusokat amelyektől eddig idegenkedtem. Ahogyan újabb és újabb utak, tanulási lehetőségek nyiltak meg számomra, úgy alakultam én magam és a gyakorlásom is, mely a mai napig is tart.

Folyamatosan építkezem és tanulok, tanulok a tanáraimtól és tanulok a gyakorlóimtól.

A tudás átadása és a tanítás is fontos része életemnek, rengeteg szeretetet-, erőt-, inspirációt kapok, őszinte kapcsolatokkal gazdagodom.

Az óráimon kulcsfontosságú, hogy az egész gyakorlás során jól érezd magad, légy boldog, éld meg a mozgás örömét, lépj ki a komfortzónádból, tapasztald meg a tested és a kitartásod határait, találkozz ÖnMagaddal és ezt a jóga szőnyegen túl is éld!

Szeretettel Várlak az óráimon.

Vályi Tamás Bikram Jógaoktató

2002-ben jártam először jógaórán a Floridai Fort Lauderdale-ben. Előtte semmit nem tudtam a jógáról ésmég csak hajlékony sem voltam. MIndezt azért írom le, hátha sikerül a kételkedőket megnyugtatnom, hogy nincs szükség előképzettségre vagy hajlékonyságra a jógához.

Két év jógázás után 2004-ben végeztem a Bikram Jóga oktatói tanfolyamot Los Angelesben. 2005-től a Budapesti Bikram stúdiókban tartottam órákat.

 

És hogy miért a Bikram Yoga? 20 év tapasztalattal a hátam mögött, továbbra is azt gondolom, hogy nincs még egy ilyen egyszerű és hatékony módszer a testi, lelki egészség megörzésére, adott esetben visszaállítására.

Nándori Szilvia Bikram, Vinyasa Flow jógaoktató

Számomra a legfontosabb dolog az életben a szabadság, a jóga pedig pontosan ezt nyújtja nekem: testileg-lelkleg és az élet különböző teületein is sgít szabadabban élni és gondolkodni.

Pár éve belecsöppentem egy olyan világba, amit álmaimban sem gondoltam volna. Mindig is szerettem utazni a nyár és a tengerpart olyan volt nekem,mint a testnek az oxigén és 2014-re valóra válhatott egy régi álmom, amikor eljuthattam Thaiföldre a Bikram jóga tanári képzésre. Nyár, napsütés, jóga, 333+ új barát és az izzasztó órák után csobbanás a meleg tengerben. A 9 hetes jógázás mellett nagyon sokat tanultam, tapasztaltam, életre szóló barátságok kötődtek és további lehetőségek nyiltak. Mindezek eredményeképp 2017 óta Thaiföldön, Khao Lakon élek, körülvéve kis thai családommal és kedvenc kutyáimmal egy teljesen új kultúrában, ahol megtapasztalhatok egy másik valóságot és gondolkodásmódot.

 

Nagyon jó érzés az a szabadság és belső biztonságérzet amit a jóga ad,megfűszerezve a thai buddhista életfelfogással.

Az élatben az egyetlen dolog amit kontrollálni tudunk az saját magunk: a lélegzetünk, mozdulataink és gondolataink, a jóga pedig ehhez nyújt segítséget.

Tanárként elképesző élmény részese lenni lenni annak, ahogyan a gyakolrók a jóga által változnak, fejlődnek és hálás vagyok hogy ennek én is részese lehetek.Közben én is folyamatosan változom, képzéseken veszek részt és tanulok jógáról, emberekről, tesi-lelki szabadságról.

Szeretettel várlak az óráimon,

Namaste

Tímár Krisztina Inferno Hot Pilates oktató

Az életmódom, a mozgás iránti szenvedélyem és az egészséges életvitel nagyszerű alapokat teremtenek ahhoz,hogy segítsek másoknak elérni a kiegyensúlyozott, boldog és stressz mentes életet. Hiszek abban, hogy a sportnak nemcsak a testi hanem a lelki és érzelmi dimenzióban is pozitív hatása van.Egy igazi energiabomba vagyok, aki tele van élettel és vidámsággal, egy tűzgömb akinek lelkesedése és mosolya ragadós. Nemcsak egy edző vagyok, hanem egy olyan motivációs erő, aki elkötelezett abban, hogy segítsen az embereknek felfedezni és kihozni a legjobbat önmagukból.Munkámmal szeretnék hozzá járulni, hogy a világ legyen egy kicsit kiegyensúlyozottabb, boldogabb.Így a mindennapi kihívások, nem akadályként jelennek meg, hanem izgalmas, lehetőségekkel teli kihívásként.

8 évesen kezdtem klasszikus balettel, amelyhez társult a néptánc és a kézilabda.A perpétum mobile hozzám képest kutyafüle! Egyetemi éveimben fordultam a fitness és aerobik felé,majd 2010-ben találkoztam a mindent elsöprő őrülettel a Zumbával és jött sorban a regiment: Jumping fitness, Beautyrobic és 2016-ban  a Bikram jóga és annak jótékony hatásai. 2023-ban pedig elvégeztem az Inferno Hot Pilates okataói tréninget.

Ha plusz energiára van szükséged, várlak szeretettel az óráimon!

Kitartás
Akaraterő
Állóképesség
40 fok celsius
40 % páratartalom
90 perc