Telefon: +36 70 221 3831
Ki Bikram

Bikram Choudhury 1946-ban született Kalkuttában. Négy évesen kezdett el jógázni, hat évesen találkozott mesterével, Bishnu Charan Ghosh-sal, aki haláláig a mestere, és a mai napig példaképe lett.

Bishnu Ghosh egy személyben volt orvos, mérnök és atléta. Különleges látással rendelkezett, felismerte az emberben rejlő tehetséget. Feltétel nélküli szeretet mellett kőkemény elvárásokkal tanított., megedzette a testet, lelket. Elismert gyógyító volt, emberek százai álltak sorban ajtaja előtt.

Bikram  13 évesen  a valaha legfiatalabb versenyzőként megnyerte a Nemzeti Indiai Jóga Bajnokságot, amit a rá követező két évben is megtartott.

Emellett rekordokat döntögetett súlyemelésben is, de 18 éves korában egy 180 kg-os súly a térdére esett, ami szétzúzta azt. Az orvosok gyakorlatilag nyomoréknak nyilvánították, amputálni akarták a lábát. Bikram nem tudta elfogadni a gondolatot, hogy bénán éljen, visszatért gurujához. Bishnu Ghosh és a jóga segítségével 6 hónap elteltével újra tudott járni.

Bikram ez után döntött úgy, hogy életét a jóga tanításának szenteli.

Először mesterét követve, egyesével foglalkozott a betegekkel, megtanítva nekik a jóga pózok helyes kivitelezését, de sokkal több volt a beteg, mint ahányat el tudott látni.

Ekkor jött a gondolat: egy gyakorlatsor mindenkinek: gyógyításra, sőt! Megelőzésre.

Így fejlesztette ki a 26 gyakorlatból és két légzőgyakorlatból álló jóga sorozatot: ez ma a BIKRAM JÓGA

Bikram guruja utasítását követve Japánba utazott, majd 1973-ban az Amerikai Egyesült Államokba ment jógáját népszerűsíteni.

Los Angelesben nyitotta első jóga termét, majd felépítette saját jóga iskoláját.

Tanítványain keresztül jut el a Bikram jóga a világ minden pontjára, hogy emberek százezreinek adjon lehetőséget arra, hogy egy egészségesebb, boldogabb életet élhessenek.

Kitartás
Akaraterő
Állóképesség
40 fok celsius
40 % páratartalom
90 perc